Nu er der flere muligheder for at tilgå Kreditregisteret

Da Kreditregisteret blev lanceret var det kun muligt at tilgå vores databaser via vores API og kun i automatiserede system forespørgsler.

Det er netop ændret og vi har nu åbnet op for manuelle forespørgsler mod databaserne. Dermed er det nu muligt at brede brugen af Kreditregisteret ud til medarbejdere med direkte kundekontakt og det er ligeledes muligt at benytte systemet i centrale kreditafdelinger i forbindelse med udvidelser af eksisterende kreditter eller ved oprettelsen af helt nye.

Vores første statistikker indikerer at kun 1/3 af de personer der er data om i vores databaser, er registreret som dårlige betalere i andre systemer. Dermed er der i Kreditregisteret særdeles gode muligheder for at forbedre og optimere indstillinger til kredit.